Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «پارس نیوز»
2024-05-04@06:44:25 GMT

تفاوت قیمت میلگرد در بورس و بازار

تاریخ انتشار: ۲ شهریور ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۵۸۲۹۹۴۶

میلگرد همواره یکی از مهم‌ترین مقاطع فولادی است که از آن در صنایع مختلفی مانند ساختمان‌سازی و پروژه‌های مختلف عمرانی و... استفاده می‌شود. کارخانه‌های متعددی در سطح کشور وجود دارند که میلگردهای باکیفیت را تولید و به بازار عرضه می‌کنند. عرضه این محصولات فولادی به بازار، از چند روش متفاوت انجام می‌شود که تفاوت قیمت چشمگیری در حدود 6 الی 20 درصد در میان آن‌ها به چشم می‌خورد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

مقایسه قیمت‌های بورس کالا با بازار آزاد بورس کالا اهمیت بالایی در بررسی تنش بازار دارد و به دلیل شفافیت بالای بازار بورس، بسیار آسان‌تر است. بنابراین، در ادامه به بررسی دلایل و اهمیت تفاوت قیمت میلگرد در بورس و بازار می‌پردازیم.

بورس یا بازار آزاد؟ مسئله این است!

مقاطع فولادی تولیدشده در کارخانه‌های داخلی، از طریق 4 روش اصلی به دست مصرف‌کنندگان می‌رسند که عبارتند از:

بازار آزاد بورس کالا فروشگاه‌های اینترنتی فروش مستقیم کارخانه

درحالی‌که خرید محصولات فولادی از درب کارخانه به‌عنوان یکی از ارزان‌ترین و مقرون‌به‌صرفه‌ترین روش‌ها شناخته می‌شود، بازار آزاد با تفاوت قیمت زیاد، محصولات را با گران‌ترین قیمت‌ها به دست مشتریان می‌رساند. این امر به دلیل وجود واسطه‌ها و دلالان متعددی است که بین تولیدکننده و مصرف‌کننده قرار می‌گیرند. خریدوفروش در بازار آزاد به معنای دست دلالان بیشتری است که در ظرف شیرینی قرار می‌گیرند و تقاضای کاذبی در بازار آهن‌آلات ایجاد می‌کنند. این امر باعث شده است که سود حاشیه‌ای بازار آزاد در برخی مواقع تا 80 درصد بیشتر از بورس کالا نیز بالا رود. از طرفی، خرید از درب کارخانه بسیاری اوقات برای مصرف‌کنندگان امکان‌پذیر نیست. زیرا برای خرید مستقیم از شرکت‌های تولیدکننده باید حداقل یک تریلی (برابر 20 تن) از محصول را سفارش دهند. از سوی دیگر هم برخی از کارخانه‌ها محصولات خود را تنها به افرادی می‌فروشند که جواز فروش داشته و جزو فروشنده‌های عمده و عرضه‌کننده‌ها به سایر نقاط کشور باشند.

بورس کالا، یکی دیگر از روش‌های خرید میلگرد صنعتی و ساختمانی است که این روزها تفاوت قیمت آن با بازار آزاد، سر به فلک کشیده است. برای خرید از این بازار، داشتن پروانه ساخت الزامی است. این روش توانسته بخش مهمی از بازار سیاه کشور را از بین ببرد و از احتکار محصولات فولادی تا حد زیادی جلوگیری کند. بورس کالا، درواقع دارای ساختاری قانون‌مند و شفاف است که بستری ایمن برای ارتباط میان خریداران و فروشندگان ایجاد می‌کند. قیمت‌گذاری میلگرد در بورس کالا با توجه به قیمت دلار نیمایی و شرایط بازارهای داخلی و خارجی انجام می‌شود. بنابراین، قیمت شمش فولاد، ارز نیمایی، نرخ تورم، نرخ ارز، قیمت انرژی و... نیز نقش برجسته‌ای در تعیین قیمت دارند.

علت تفاوت قیمت میلگرد در بورس و بازار

تفاوت قیمت مقاطع فولادی مانند میلگرد در میان بازار آزاد و بورس کالا را می‌توان تا حدودی عادی دانست؛ اما درصد این تفاوت است که می‌تواند آن را به امری عجیب و بحرانی تبدیل کند. درحالی‌که تفاوت قیمت این دو بازار در کشورهای خارجی تنها 7 الی 11 درصد است، اختلاف قیمت در بازار ایران تا 20 درصد نیز بالا می‌رود. این امر تا حد زیادی با نحوه قیمت‌گذاری میلگرد در بورس کالا ارتباط دارد. همان‌طور که اشاره شد، این قیمت‌گذاری بر اساس دلار نیمایی انجام می‌شود؛ درحالی‌که قیمت دلار نیمایی همیشه با اختلاف 20 درصد، از قیمت واقعی کمتر است.

وجود درصد بالای تفاوت قیمت میان بازار آزاد و بورس کالا، از وجود تنش کنترل نشده در بازار فولاد و آهن خبر می‌دهد و با مشاهده آن به‌راحتی می‌توان ادعا کرد که شرایط بازار مطلوب نیست. این اختلاف قیمت، باعث بروز دشواری‌های متعدد در امور تولیدکننده و تأمین میلگرد مورد نیاز مصرف‌کنندگان واقعی می‌شود. بنابراین، بهترین حالت بازار را می‌توان زمانی دانست که تفاوت قیمت میلگرد در بورس و بازار آزاد به 200-300 تومان رسیده باشد.

سخن پایانی

با توجه به شرایط اقتصادی و سیاسی کشور، به نظر می‌رسد که در سال جاری نمی‌توانیم انتظار کاهش قیمت دلار، نرخ ارز و نرخ تورم را داشته باشیم. بنابراین، اختلاف قیمت تیرآهن و میلگرد در بازار آزاد و بورس کالا تا مدت‌ها کاهش چشمگیری ندارد و برای پیش‌بینی بازار و خرید مقرون‌به‌صرفه، همواره باید قیمت محصولات را از طریق مراجع معتبر رصد کرد. سایت آیین صنعت به‌عنوان یک مرجع قابل‌اتکا، سعی دارد با ارائه قیمت لحظه‌ای محصولات فولادی از جمله میلگرد و انکر بولت در سایت خود، این راه را برای شما عزیزان هموارتر و امکان‌پذیرتر کند. به‌این‌ترتیب، می‌توانید سیگنال‌های مهم و فرصت‌های عالی خریدوفروش را به دست آورید.

 

منبع: پارس نیوز

کلیدواژه: اقتصادی و سیاسی بورس کالا دلار فولاد نرخ ارز محصولات فولادی بازار آزاد بورس کالا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.parsnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «پارس نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۸۲۹۹۴۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

قیمت خودرو در بازار آزاد چهارشنبه ۱۲ اردیبهشت ماه

قیمت خودرو در بازار آزاد امروز  چهارشنبه ۱۲ اردیبهشت ماه ۱۴۰۳ بر اساس معاملات انجام شده نسبت به آخرین معاملات روز‌های گذشته به شرح زیر است؛


قیمت روز خودرو‌های داخلی در بازار آزاد

خودرو قیمت به تومان
پژو پارس سال (LX) ۱۴۰۲ ۸۶۰،۰۰۰،۰۰۰
پژو ۲۰۷ TU3 مدل ۱۴۰۳ ۶۷۳،۰۰۰،۰۰۰
پژو ۲۰۶ تیپ ۳ پانوراما ۱۴۰۲ ۶۵۸،۰۰۰،۰۰۰
پژو ۲۰۷ پانوراما اتوماتیک TU5P مدل ۱۴۰۳ ۱،۰۸۰،۰۰۰،۰۰۰
پژو ۲۰۷ دنده ای ۱۴۰۳ ۸۰۵،۰۰۰،۰۰۰
تارا اتوماتیک v2 مدل ۱۴۰۳ ۹۷۰،۰۰۰،۰۰۰
تارا دنده ای v1 مدل ۱۴۰۲ ۸۲۰،۰۰۰،۰۰۰
رانا پلاس سقف شیشه‌ای ۱۴۰۳ ۶۴۵،۰۰۰،۰۰۰
دنا پلاس EF7 اتوماتیک توربو آبشنال  مدل ۱۴۰۳ ۹۵۵،۰۰۰،۰۰۰
دنا پلاس ۵ دنده‌ توربو ۱۴۰۲ ۸۲۰،۰۰۰،۰۰۰
دنا پلاس۶ دنده توربو چهار ایربک ۱۴۰۲ ۹۲۵،۰۰۰،۰۰۰
ام وی ام X22 دنده‌ای اسپرت لاکچری ۱۴۰۲ ۸۰۵،۰۰۰،۰۰۰
اطلس G دنده‌ای ۱۴۰۳ ۵۸۰،۰۰۰،۰۰۰
پراید SE ۱۵۱ مدل ۱۴۰۲ ۳۴۹،۰۰۰،۰۰۰
ساینا s دنده‌ای مدل ۱۴۰۳ ۴۳۸،۰۰۰،۰۰۰
سمند سورن پلاس ۱۴۰۳ ۸۱۸،۰۰۰،۰۰۰
تیبا صندوق دار sx بنزینی ۱۴۰۱ ۳۹۷،۰۰۰،۰۰۰
تیبا ۲ (رینگ فولادی) ۱۴۰۱ ۴۰۲،۰۰۰،۰۰۰
شاهین G مدل ( ۱۴۰۳)اتومات

۸۵۰،۰۰۰،۰۰۰

کوییک دنده‌ای R مدل ۱۴۰۲ ۴۴۸،۰۰۰،۰۰۰
زامیاد وانت نیسان بنزینی آپشنال ۱۴۰۱ ۵۷۵،۰۰۰،۰۰۰
زامیاد وانت نیسان دوگانه سوز آپشنال ۱۴۰۲ ۶۲۰،۰۰۰،۰۰۰

 جدیدترین قیمت خودروهای وارداتی در بازار

مدل خودرو  قیمت به تومان
رنو کولیوس ۲۰۱۸ ۵،۸۰۰،۰۰۰،۰۰۰
رنو تالیسمان E3 مدل ۲۰۱۸ ۵،۲۰۰،۰۰۰،۰۰۰
میتسوبیشی اوتلندر تیپ ۵ ۲۰۱۸  ۵،۸۰۰،۰۰۰،۰۰۰
کیا سونت ۱.۵ لیتر ۲۰۲۳ ۳،۲۵۰،۰۰۰،۰۰۰
کیا۲k۵لیتر 

۵،۳۰۰،۰۰۰،۰۰۰

کیا سورنتو ۴ سیلندر GT لاین مدل ۲۰۱۷ ۵،۷۰۰،۰۰۰،۰۰۰
کیا سراتو ۲.۰ لیتر اتوماتیک ۲۰۱۸ ۳،۷۵۰،۰۰۰،۰۰۰
کیا سراتو (مونتاژ) ۲.۰ لیتر آپشنال ۱۳۹۸ سایپا ۲،۷۰۰،۰۰۰،۰۰۰
هیوندای النترا ۱.۶ لیتر مدل ۲۰۲۳ ۳،۰۵۰،۰۰۰،۰۰۰
هیوندای سانتافه (ix45)۴ سیلندر. دو دیفرانسیل مدل ۲۰۱۸ ۶،۱۵۰،۰۰۰،۰۰۰
هیوندای توسان (ix35) ۲ لیتر. دو دیفرانسیل مدل ۲۰۱۸ ۵۰۰۰،۰۰۰،۰۰۰
لکسوس NX300 H هفت کلید مدل ۲۰۱۷

۱۰،۵۰۰،۰۰۰،۰۰۰

باشگاه خبرنگاران جوان اقتصادی بورس

دیگر خبرها

  • آیا سیل امارات عاملی برای گرانی کالا‌های وارداتی می‌شود؟
  • آیا سیل امارات عاملی برای گرانی کالاهای وارداتی می‌شود؟ 
  • جزئیات «عرضه اولیه» سهام شرکت حسین و فرزندانش!
  • کمبود کالا و افزایش قیمت در کمین بازار موبایل و لپ‌تاپ؟
  • سهمیه ارز حج ۱۴۰۳؛ تفاوت ۱۰ میلیونی یورو دولتی و آزاد
  • خبری مهم برای عرضه اولیه های بورسی
  • سقوط آزاد رمزارزها؛ افت ۱۸ درصدی قیمت بیت‌کوین در یک ماه
  • تفاوت میلگرد A2 و A3 + نحوه تشخیص آن‌ها
  • قیمت خودرو در بازار آزاد چهارشنبه ۱۲ اردیبهشت ماه
  • قیمت سکه و طلا در بازار آزاد ۱۲ اردیبهشت ماه