Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «خبرآنلاین»
2024-05-04@06:16:35 GMT

هر آنچه که درباره میلگردها باید بدانید چیست؟

تاریخ انتشار: ۴ مرداد ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۵۵۹۰۳۰۲

هر آنچه که درباره میلگردها باید بدانید چیست؟

اصولا کاربرد میلگرد به صنعت ساختمان‌سازی برمی‌گردد به گونه‌ای که با استفاده از میلگرد در بتن ستون‌های ساختمان مستحکم و از شکستن و خرد شدن آن جلوگیری می‌ شود.

میلگردها در دو طبقه‌بندی مهم به شکل زیر هستند:

میلگرد آجدار موجی شکل و با آج است. درحالی‌که نوع دوم آن میلگرد ساده در نوع کلاف ساده، بدون آج و سطحی صاف دارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

قطر میلگردهای ساده بین 6 تا 200 میلی‌متر و طول آن 6 یا 12 متر است. این میلگردها به‌جهت مقاومت کششی کم آن‌ها در دسته فولادهای نرم قرار گرفته‌اند. میلگردهای آجدار با برش‌هایی بنام آج قدرت چسبندگی بیشتری با بتن نسبت ‌به میلگردهای ساده خواهد داشت. به‌طوری‌که هر چقدر چسبندگی میلگرد به بتن بالا رود استحکام و مقاومت بتن هم افزایش می‌یابد. طبقه‌بندی جذاب میلگرد آجدار در دو نوع شاخه و کلاف در سایزهای 5.5 تا 40 میلی‌متر است. برای مشاهده قیمت‌ میلگرد آجدار به وب‌ سایت پارسیان آهن مراجعه کنید.

استانداردهای بیان‌شده در میلگرد ها در کدام طبقه‌بندی انواع ساده و یا آجدار آن قرار می‌گیرد؟

استاندارد A1 یک میلگرد ساده است و سه شماره دیگر به‌ترتیب A2, A3, A4 میلگرد آجدار است. استاندارد A2 دارای آج کمتری است و بیشترین آج را استاندارد A4 دارد.

تفاوت قیمت میلگردهای آجدار و ساده در چیست؟

قیمت میلگرد به عواملی چون نرخ شمش آهن و سایر مواد اولیه دیگر بستگی دارد. می‌توان گفت قیمت میلگرد از نوع آجدار گران‌تر از قیمت میلگرد ساده است. همان طور که نوع، ضخامت، وزن میلگرد آجدار در قیمت میلگرد بی تاثیر نیست، ترکیبات شیمیایی و فلزی به کار رفته در این ماده فلزی هم نقش اثر گذاری در قیمت آن دارد.

تفاوت کاربردی میلگرد ساده و آجدار در چیست؟

برخلاف میلگردهای آجدار در ساختمان‌سازی، میلگردهای ساده بیشتر در صنعت استفاده می‌شوند. انواع پیچ‌ها، مهره‌ها و برخی از اتصالات صنعتی از میلگرد ساده‌ ساخته می‌شود. در این بین می‌توان به خاموت میلگرد زیگزاگ اشاره و ‌علاوه بر آن در پیچ‌ها در آرماتوربندی و یا میلگرد حرارتی در سقف‌های تیرچه بلوکی نمونه‌هایی از استفاده میلگردهای ساده هستند.

کارخانه های معتبر در تولید میلگرد آجدار را نام ببرید: کارخانه ذوب آهن اصفهان

یکی از بهترین کارخانه ها در تولید میلگرد، کارخانه ذوب آهن واقع در اصفهان است. این کارخانه دارای مدارک بین المللی در حوزه تولید میلگرد و مقاطع فولادی است. این گواهینامه های معتبر شامل B500B و ISO 9001 در این حوزه است.

مجتمع فولاد آریا ذوب

این کارخانه فعالیت خود را در سال 1383 آغاز و سهم 70 درصدی تولید میلگرد آجدار و 30 درصدی میلگرد ساده را داراست. این کارخانه با بهره گیری از فناوری های روز کشور و دارای مدارک مورد تایید ملی و بین المللی به تولید انواع میلگرد در جهت خود کفایی کشور تلاش می کند.

مجتمع فولاد سیادن ابهر

در سال 1385 کار خود را آغاز کرده و تولید میلگرد در این مجتمع در استانداردهای A2,A3 آجدار است.

از دیگر کارخانه های تولیدی میلگرد در ایران می توان به کارخانه های زیر اشاره نمود:

· مجتمع نورد گرم سمنان

· کارخانه فولاد سپهر ایرانیان

· مجتمع تولید میلگرد خردمدشت تاکستان

· کارخانه کیان کاشان

· مجتمع فولاد شاهرود

· کارخانه شاهین بناب

· کارخانه هیربد زرندیه

· مجتمع فولاد پارس آرمان

· مجتمع فولاد صبا زاگرس

· مجتمع فولاد ارگ تبریز

· مجتمع فولاد آناهیتا گیلان

· کارخانه میانه

· کارخانه میلگرد تبریز

· کارخانه قائم

· کارخانه بافق یزد

· مجتمع در پاد تبریز

· مجتمع روهینا دزفول

· مجتمع فولاد نیک صدرا طوس

· مجتمع کاوه تیکمه داش

· مجتمع فولاد معراج البرز گلستان

کلام آخر:

در مطلب ذکر شده در بالا ابتدا به تعریفی از میلگردها و انواع میلگردهای موجود در بازار با استانداردهای مختلف آن پرداخته شده است. کاربرد آنها، تفاوت دو میلگرد موجود در بازار بیان و کارخانه های معتبری که در تولید میلگرد نقش اساسی را دارند نام برده شده است. از میلگرد ساده برای خدمات سبکتر استفاده در حالیکه از میلگردهای آجدار در ساختمان سازی استفاده می شود. مواردی از جمله نوع مواد اولیه، سایز و ضخامت میلگرد در قیمت گذاری آن بی تاثیر نیست. برای انتخاب بهترین میلگرد به عواملی همچون قیمت میلگرد، محل جغرافیایی برای استفاده از آن، کارخانه تولید کننده آن میلگرد توجه کنید تا بر اساس بودجه خود بهترین میلگرد با قیمت مناسب را برای نیاز خود داشته باشید.

کد خبر 1654783

منبع: خبرآنلاین

کلیدواژه: میلگردهای آجدار میلگردهای ساده میلگرد آجدار تولید میلگرد مجتمع فولاد قیمت میلگرد میلگرد ساده کارخانه ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.khabaronline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرآنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۵۹۰۳۰۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

۱۰ حقیقت حیرت‌انگیز درباره عنکبوت‌ها که باید بدانید

احتمالاً خیلی از ما از عنکبوت‌ها می‌ترسیم، اما باید بدانید که این همسایگان ترسناک – که عمدتاً در هر جایی یافت می‌شوند – بسیار برای طبیعت مفید هستند. این حشرات همچنین ویژگی‌هایی حیرت‌انگیز دارند و دانشمندان برای قرن‌ها تلاش کرده‌اند تا از رموز مرتبط با این ویژگی‌ها پرده بردارند. در این مقاله برخی از ویژگی‌های خاص عنکبوت را می‌خوانیم.

۱- همه عنکبوت‌ها تار نمی‌سازند

براساس تحقیقات، بیش از چهل هزار نوع عنکبوت در دنیا وجود دارد که تنها نیمی از آن‌ها قادر به ساختن تار هستند. روزانه ۲۵۰ حشره در هر تار به دام می‌افتد. تار تنیده‌شده سرشار از ویتامین K است که به انعقاد خون و توقف خونریزی کمک می‌کند. یونانیان و اهالی روم بوستان از تار عنکبوت برای جلوگیری از خونریزی و پانسمان زخم استفاده می‌کردند.

۲- تار عنکبوت از فولاد قوی‌تر است!

به گزارش دیجیاتو، تار عنکبوت از پنبه سبک‌تر و تا هزار برابر نازک‌تر از یک تار موی انسان است. بااین‌حال، تار از مقاومت بسیار بالایی برخوردار بوده که واقعاً حیرت‌انگیز است. شاید مقایسه تار عنکبوت با فولاد عجیب به‌نظر بیاید، اما جالب است بدانید که اگر فولاد را به‌اندازه تار عنکبوت نازک و سبک کنیم، مقاومتی که از خود نشان می‌دهد کمتر از تار عنکبوت است!

هرچند ممکن است تار به‌اندازه فولاد سخت نباشد، اما استحکام کششی آن در تحمل وزن بیشتر است. مطالعات در دانشگاه «بریستول» نشان داده است که تار عنکبوت پنج برابر قوی‌تر از تار فولادی با همان قطر است.

علاوه‌براین، تار عنکبوت بسیار کشسان است و تا چهار برابر طول اولیه خود کشیده می‌شود – بدون آنکه پاره شود؛ درحالی‌که تار فولادی با همان قطر چنین قابلیتی ندارد.

تار عنکبوت می‌تواند تا دمای منفی چهل درجه نیز استحکام خود را حفظ کند.

محاسبات نشان می‌دهد که یک تار با قطر مداد از چنان استحکامی برخوردار است که می‌تواند یک هواپیمای بویٔینگ ۷۴۷ را بکشد. البته این یک فرضیه بوده و هنوز مورد آزمایش قرار نگرفته است، اما اعداد و ارقام از موفقیت‌آمیز بودن این آزمایش خبر می‌دهند.

۳- عنکبوت‌ها برای هر هدفی یک نوع تار می‌بافند!

برخلاف سایر حشرات که قابلیت تنیدن تنها یک نوع تار را دارند، عنکبوت‌ها می‌توانند انواع مختلفی تار برای اهداف متفاوت تولید کنند. دانشمندان می‌گویند هیچ‌کس هنوز نمی‌داند دقیقاً چند نوع تار عنکبوت وجود دارد، اما محققان چند دسته اصلی برای ساختار تار شناسایی و دسته‌بندی کرده‌اند و باور دارند هر عنکبوت تا هفت نوع مختلف تار می‌سازد.

عنکبوت‌ها مانند کارخانه‌های تولید ابریشم هستند. در داخل بدن آن‌ها، نوعی پروتیٔین به‌صورت مایع در غلظت بالا ذخیره می‌شود و پس از آنکه از بدن عنکبوت به‌منظور تنیدن تار خارج می‌شود، تبدیل به نخ‌های جامد از جنس ابریشم می‌شود.

تارها با اهداف خاصی تنیده می‌شوند. برای مثال، اگر عنکبوت بخواهد حشراتی را جذب کند که بزرگ‌تر هستند، از نوعی ابریشم تولیدشده در بدنش استفاده می‌کند که کشسانی بیشتری دارد.

اگر وجود باکتری یا قارچ در محیط، سلامت ساختار تار را تحت تأثیر قرار دهد، عنکبوت از نوعی پروتیٔین خاص در بدن خود برای تنیدن تار استفاده می‌کند که قابلیت زدودن قارچ و باکتری را با مرطوب نگه‌داشتن تار دارد.

۴- همه قسمت‌های تار چسبنده نیست

ساختار یک تار عنکبوت بزرگ را تصور کنید؛ تارها عمدتاً چندضلعی‌های هم‌مرکز هستند که توسط تارهای کوتاه‌تر به‌هم متصل شده‌اند. عنکبوت‌ها در ساخت هر قسمت از تار عمدتاً از انواع مختلف پروتیٔین در بدن خود استفاده می‌کنند. پس لزومی ندارد که تمام قسمت‌های یک شبکه تار چسبنده باشد.

قمست‌های چسبنده تار از نوعی پروتیٔین در بدن عنکبوت ساخته می‌شود که از چسب‌های پلیمری قوی‌تر هستد.

عنکبوت‌ها عمدتاً مرکز تار را با پروتیٔین‌های نچسب می‌سازند تا خود به‌راحتی در آن ناحیه مرکزی حرکت کنند. اگر عنکبوت نیاز به حرکت روی نواحی چسبنده داشته باشد، روی پنجه‌های پاهای خود راه می‌رود که به تار نمی‌چسبند!

۵- عنکبوت‌ها اغلب هر روز تار خود را جایگزین می‌کنند

بسیاری از عنکبوت‌ها هر روز تار خود را تعویض و با تار جدیدی جایگزین می‌کنند. این کار بسیار انرژی‌بر بوده و گاهی عنکبوت تمام روز را مشغول جایگزینی تار است. هرچه تار بزرگ‌تر باشد، حشرات بیشتری به دام می‌افتند و عنکبوت‌ غذای بیشتری برای خوردن دارد، اما از سویی دیگر، جایگزینی هر روز آن نیز کار دشوارتری است.

۶- عنکبوت‌ها تار خود را مانند گیتار کوک می‌کنند

تار تنیده‌شده نسبت به هر ارتعاشی بسیار حساس است، زیرا عنکبوت به کمک همین ارتعاش از به دام افتادن حشرات در آن به‌عنوان وعده غذایی یا وجود شکارچی‌ها آگاه می‌شود.

دانشمندان در سال‌های اخیر دریافته‌اند که عنکبوت‌ می‌تواند تار را مانند گیتار کوک کند؛ به این معنا که کشش ریسمان‌های ابریشم میان اتصالات آن‌ها در تار را تنظیم کند! اگر تارها محکم شده باشند، ارتعاش کمتری احساس می‌شود. اندام‌های میکروسکوپی که روی پاهای عنکبوت هستند، به او اجازه می‌دهند که ارتعاشات را حتی تا حد نانومتری احساس کند.

این حشرات خارق‌العاده حتی قادرند دلیل آنچه سبب ارتعاش تار شده است، حدس بزنند. نوع ارتعاش به‌وجودآمده اطلاعات ارزشمندی را در اختیار عنکبوت قرار می‌دهد. عنکبوت‌ها خودشان گاهی تار را به ارتعاش درمی‌آورند تا کیفیت آن را بررسی و ارزیابی کنند. اگر کیفیت تار موردتأیید آن‌ها نباشد، تار را جایگزین کرده یا آن را مجدداً کوک می‌کنند.

۷- استحکام تار به نور، دما و رطوبت محیط بستگی دارد

هرچند که تارها بسیار مستحکم و قوی هستند، اما استحکام آن‌ها تحت تأثیر نور، دما و رطوبت محیط متغیر است.

دانشمندان کشف کرده‌اند که نور فرابنفش بر میزان چسبندگی تار تأثیر مستقیم دارد. عنکبوت‌هایی که در نواحی مانند باغ با تابش مستقیم آفتاب زندگی می‌کنند، تارهایی مستحکم‌تر و مقاومت‌تر در برابر تابش خورشید تولید می‌کنند. درعوض، عنکبوت‌های شب‌زی که در شب تار می‌تنند، تارهای نازک‌تری دارند که از مقاومت کمتری برخوردار است.

۸- تنیدن تار تنها برای به دام انداختن حشرات نیست

شاید همه ما تصور کنیم تار عنکبوت برای به دام انداختن حشرات است؛ اما این تنها هدف عنکبوت در تنیدن تار نیست. گونه‌های مختلف عنکبوت با اهداف مختلف تار تولید می‌کنند. برخی با استفاده از تار، محفظه‌های تخم‌مرغ‌شکل می‌سازند تا از آن به‌عنوان پناهگاه برای خود استفاده کنند.

هدف برخی دیگر، جلوگیری از جریان باد است. درواقع عنکبوت تار می‌سازد تا سرعت باد را در محل زندگی کوچک خود کاهش دهد.

درنهایت گونه‌هایی از عنکبوت نیز هستند که از تار خود همانند نردبان استفاده کرده و مهاجرت می‌کنند. آن‌ها تار می‌سازند تا روی آن حرکت کرده و به نقاطی دیگر بروند.

۹- برخی عنکبوت‌ها آبشش دارند!

گونه خاصی عنکبوت در اروپا و آسیا وجود دارد که تمام عمر خود را زیر آب می‌گذراند. این گونه خاص در زیر آب تارهایی می‌سازد که به گیاهان آبزی وصل می‌شود و تا سطح آب ادامه پیدا می‌کند. 

عنکبوت روی این تارها حرکت کرده، خود را به سطح آب می‌رساند و قسمت توپی‌مانند پشت خود را از آب بیرون می‌آورد تا حباب‌های هوا را میان موهای ریز بدن خود جمع کند و پس از آنکه به درون آب بازگشت، از آن برای نفس‌کشیدن استفاده کند.

دانشمندان اخیراً دریافته‌اند که این گونه خاص می‌تواند اکسیژن موجود در آب را نیز جذب کند. پس آن‌ها به‌نوعی آبشش دارند و با استفاده از این روش می‌توانند برای یک روز کامل درون آب بمانند.

۱۰- حشرات خودشان به‌سمت تار جذب می‌شوند

تاری که عنکبوت تهیه می‌کند، در نور فرابنفش بسیار درخشان و زیباست. اکثر حشراتی که عنکبوت آن‌ها را می‌بلعد نیز قادرند نور فرابنفش را ببینند و به‌سمت آن جذب شوند.

پس حشرات خودشان به‌سمت تار می‌آیند و در آن به دام می‌افتند. این یک توانایی خارق‌العاده است که عنکبوت تنها با تنیدن تار حشرات موردنظر خود را به‌سمت خانه‌اش می‌کشد اما بااین‌حال، برای خود عنکبوت نیز خطرناک است. هرچه تار بزرگ‌تر باشد، درخشش آن در فرابنفش بیشتر بوده و احتمال آن که خود عنکبوت توسط شکارچی‌هایش بلعیده شود نیز بیشتر است.

کانال عصر ایران در تلگرام

دیگر خبرها

  • ۷ نکته مهم برای تهیه بستنی ساده خانگی که باید بدانید
  • پیش بینی جالب یک کارشناس از قیمت خودرو/ قیمت کارخانه تغییر می‌کند؟
  • کار آلگری در یوونتوس را تمام شده بدانید!
  • توضیحات فولاد ازنا در مورد یک خبر
  • ۱۰ حقیقت حیرت‌انگیز درباره عنکبوت‌ها که باید بدانید
  • آموزش: نکات مهمی که قبل از خرید دستگاه‌های الکترونیکی دست دوم باید بدانید
  • 3 کارخانه تولید سیم مفتول بزرگ ایران (به همراه راهنمای استعلام قیمت)
  • احداث شهرک‌های مسکونی کارگری در مجاورت مجتمع‌های صنعتی را دنبال می‌کنیم
  • قیمت روز خودرو صفر داخلی در کارخانه و بازار آزاد(۱۲ اردیبهشت ۱۴۰۳)+جدول
  • تفاوت میلگرد A2 و A3 + نحوه تشخیص آن‌ها