Web Analytics Made Easy - Statcounter

اگر سرمایه بیکار دارید، ممکن است که برای جلوگیری از راکد ماندن آن، سرمایه‌گذاری در بازارهای مختلف را تاکنون بررسی کرده باشید. بازار میلگرد و به صورت کلی آهن‌آلات، یکی از بازارهایی است که سرمایه‌گذاری در آن وسوسه کننده است. چرا که هر چند وقت یک‌بار اخباری در مورد گران شدن آهن‌آلات به گوش می‌رسد و احتمالاً شما هر بار با خودتان گفته‌اید که کاش زودتر در این بازار سرمایه‌گذاری می‌کردید؛ اما این اخبار فقط نوک کوه یخ است و قسمت غول‌آسای آن پیچیده‌تر از چیزی است که فکر آن را می‌کنید.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

برای آشنایی با باقیمانده کوه یخ سرمایه‌گذاری در بازار میلگرد، این مقاله را تا انتها بخوانید:

چرا سرمایه‌گذاری روی میلگرد می‌تواند به‌صرفه باشد؟
مهم‌ترین عامل برای انتخاب یک کالا یا ارز برای سرمایه‌گذاری، بررسی روند و میزان رشد قیمت آن است. بدیهی است که میلگرد از جمله کالاهایی است که در سال‌های اخیر همواره افزایش قیمت داشته است. گرچه در برخی از بازه‌های زمانی قیمت میلگرد کاهش یافته، اما اگر نمودار قیمتی آن را در بازه‌های زمانی بزرگ (مثلاً سالانه) بررسی کنید، متوجه شیب تند و صعودی آن خواهید شد.

عواملی مثل تغییرات در سیاست خارجی و نوسانات قیمت دلار باعث شده که قیمت بسیاری از کالاهای اساسی در کشور طی سال‌های اخیر افزایش یابد و قیمت آهن و میلگرد نیز از این قاعده مستثنا نیست. شیب تند قیمت دلار از سال ۹۶ آغاز شد و میلگردی که متوسط قیمت آن در سال ۹۶ حدود ۲.۵۰۰ تومان بود، هم‌اکنون و در سال ۱۴۰۱ به محدوده ۱۷.۰۰۰ تومانی رسیده است؛ یعنی افزایش حدوداً هفت برابری طی پنج سال! با این اوصاف، سرمایه‌گذاری بلندمدت روی بازار میلگرد وسوسه کننده به نظر می‌رسد.

چه عواملی بر سرمایه‌گذاری در بازار میلگرد مؤثر است؟
برای سرمایه‌گذاری ایمن در هر بازاری، باید عوامل مؤثر بر آن را بشناسید و حواستان به آن‌ها باشد. همانند هر کالای اساسی دیگر، قیمت میلگرد امروز نیز به قیمت دلار، تورم، سیاست خارجی، سیاست‌های اقتصادی و ... بستگی دارد. جدای از این عوامل کلی که برخی از آن‌ها به یکدیگر وابسته هستند، قیمت میلگرد به برخی عوامل اختصاصی مثل نوسان قیمت شمش و عرضه و تقاضا در بازار داخل نیز بستگی دارد.

قیمت میلگرد در بورس کالا بر اساس قیمت جهانی شمش یا همان شمش منطقه CIS محاسبه می‌شود و حاصل‌ضرب قیمت دلار نیمایی در متوسط قیمت این مقطع فولادی در هفته گذشته، معیار قیمت‌گذاری میلگرد در بورس کالا در هر هفته است. بالا یا پایین بودن میزان تقاضا برای میلگردهای عرضه‌شده در هفته پیش نیز درصدهای مثبت یا منفی را به این فرمول اضافه می‌کند. میزان تقاضا در بازار میلگرد نیز به وضعیت اقتصادی موجود کشور بستگی دارد که همانند هر بازار دیگر، بیشتر احساسی عمل می‌کند.

چالش‌های سرمایه‌گذاری روی میلگرد چیست؟
سرمایه‌گذاری روی بازار میلگرد، ۵ چالش بزرگ دارد:

۱. بزرگ‌ترین چالش سرمایه‌گذاری روی میلگرد و هر کالای دیگری که در بلندمدت سود می‌دهد، صبر و تحمل است. اگر شما آدم صبوری نبودید و در ابتدای سال جاری نسبت به سرمایه‌گذاری روی میلگرد اقدام می‌کردید، ممکن بود در حال حاضر (یعنی انتهای تیرماه ۱۴۰۱) احساس ترس کنید و میلگرد هایتان را بفروشید. چرا؟

علت آن این است که به عنوان مثال، نمودار قیمت میلگرد بناب، ابتدای سال را با قیمت ۱۸.۲۰۰ تومان آغاز کرد، در خردادماه به بالای ۱۹.۰۰۰ تومان هم رسید و هم‌اکنون در محدوده ۱۷.۵۰۰ تومان قرار دارد و ممکن است در روزهای آینده باز هم کاهش یابد؛ اما در آینده بلند مدت، باز هم افزایش می‌یابد.

۲. چالش بعدی، به مقایسه بازار میلگرد با بازارهای در ظاهر پرسود مثل بورس، طلا و ارز باز می‌گردد؛ اما نوسان این بازارها معمولاً از بازار آهن‌آلات بیشتر است و برای سرمایه‌گذاری در آن‌ها، باید دائماً به‌روز باشید و به‌موقع خرید و فروش انجام دهید. بازار میلگرد هم نوسان دارد؛ اما نوسانات آن معمولاً در زمان‌های خاصی مثل زمان اعلام نتایج مذاکرات، اعلام اخبار قطع برق و گاز و ... رخ می‌دهد. پس با مقایسه بازار میلگرد با بورس و بازار طلا در کوتاه‌مدت، خود را دچار استرس و نگرانی نکنید.

۳. یکی دیگر از مهم‌ترین چالش‌ها در بازار آهن‌آلات، گوش‌به‌زنگ بودن است. همانند سایر کالاهای اساسی، بازار میلگرد نیز تحت تأثیر جو روانی ناشی از انتظار برخی از اخبار قرار می‌گیرد، چرا که مثبت یا منفی شدن جو بازار، منجر به افزایش یا کاهش تقاضا می‌شود و این موضوع نیز نوسان قیمتی را به دنبال دارد. همچنین هرگاه رسانه‌ها خبر از گرانی یا ارزانی میلگرد می‌دهند، باید بدانید که زمان خرید و فروش فرا رسیده است.

۴. چالش دیگر، کم شدن ارزش پول است. درست است که قیمت میلگرد نسبت به ۵ سال پیش حدوداً ۵ برابر شده، اما ارزش پول در حال حاضر با آن زمان قابل‌مقایسه نیست؛ به عبارت دیگر، اگر ۵ سال پیش میلگرد با قیمت کیلویی ۲.۵۰۰ تومان می‌خریدید و امسال می‌فروختید، ارزش پولتان هفت برابر نمی‌شد چرا که نمی‌توانید با سود حاصل از آن همان چیزهایی را بخرید که هفت سال پیش می‌توانستید خرید.

۵. اما آخرین و مهمترین چالش، مربوط به سرمایه‌گذاران خرد می‌شود. این افراد معمولاً فضای کافی برای نگهداری میلگرد ندارند و برای خرید ارزان میلگرد از مراجعی مثل بورس کالا نیز با مشکلاتی مثل بروکراسی زمان‌بر اداری و حداقل خرید ۲۰ تنی مواجه می‌شوند. همچنین این افراد در پیدا کردن مشتریان دست‌به‌نقد با قدرت خرید بالا، دچار مشکل خواهند بود.

سرمایه‌گذاری در هر بازاری، نیازمند تحقیقات گسترده و کسب دانش به میزان لازم است. در وضعیت اقتصادی فعلی، توصیه ما به شما این است که هیچ‌گاه بی‌گدار به آب نزنید. پیش از ورود به بازار، نمودارهای قیمتی را به‌خوبی بررسی کنید، اخبار مربوط به آن بازار را دنبال کنید و تحلیل بنیادین و تکنیکال آن را یاد بگیرید. همچنین همیشه میلگرد را از فروشندگان معتبر و با قیمت منصفانه خرید کنید. به عنوان مثال، قیمت میلگرد در سایت آسرون همیشه منصفانه است و هیچ محدودیتی در خرید میلگرد از آن وجود ندارد.

منبع: قدس آنلاین

کلیدواژه: آهن و میلگرد قیمت میلگرد امروز سرمایه گذاری بازار میلگرد قیمت میلگرد قیمت دلار آهن آلات

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.qudsonline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «قدس آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۵۳۷۰۴۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آخرین مهلت استفاده از کلابرگ

به گزارش صدای ایران از ایسنا، با اجرای طرح کالابرگ الکترونیک از خردادماه سال ۱۴۰۲ به صورت سراسری در کشور، ۱۱ قلم کالای اساسی شامل برنج ایرانی، حبوبات، شیر کم‌چرب، پنیر، ماست کم‌چرب، مرغ، تخم‌مرغ، روغن مایع، ماکارونی و قند برای حفظ سفره مردم از تورم در سبد غذایی این طرح تعریف شد.

طی چند فاز اجرایی و با گسترش اجرای آن در نهایت، هفت دهک درآمدی تحت پوشش این طرح قرار گرفتند و در صورتی که این هفت دهک درآمدی ۲۰۰ هزار تومان از مبلغ یارانه خود را از میان ۱۱ قلم کالای سبد غذایی تعریف شده خریداری می‌کردند، مشمول دریافت یارانه تشویقی ۱۲۰ هزار تومانی می‌شدند. به عبارتی با استفاده از این طرح، یارانه دهک‌های یک تا ۳ درآمدی به ۵۲۰ هزار تومان و یارانه دهک‌های چهارم تا هفتم درآمدی به ۴۲۰ هزارتومان افزایش یافت.

اما در مرحله جدید اجرایی و شروع دهه فجر، دولت از ۱۷ بهمن‌ماه به مدت سه ماه (تا ۱۸ اردیبهشت ادامه دارد) مرحله جدید طرح کالابرگ الکترونیک را تحت عنوان «طرح فجرانه» اجرا کرد؛ این فاز جدیدی بوده که «شرط ۲۰۰ هزار تومان خرید از یارانه» حذف شد و اعتبار تشویقی آن از ۱۲۰ هزار تومان (اعتبار تشویقی کالابرگی) به ۲۲۰ هزار تومان افزایش یافته است.

به بیانی دیگر در این طرح، یک سبد ۱۱ قلمی برای تامین حداقل کالری، پروتئین، ریزمغذی و ویتامین‌های لازم برای هر فرد (منطبق با نظر انستیتو تغذیه ایران) با قیمت‌های مبنای سال ۱۴۰۱ انتخاب شده است و مابه التفاوت قیمت سبد مبنا سال ۱۴۰۱ با قیمت روز (۱۴۰۲) از محل یارانه جدید دولت تامین می‌شود، به این صورت که قیمت روز سبد مشتمل بر ۱۱ قلم ۷۴۳ هزار و ۷۵۰ تومان بوده که خانوار دهک‌های اول تا هفتم در صورت خرید بسته باید قیمت سال ۱۴۰۱ را به مبلغ ۵۲۳ هزار و ۳۰۰ تومان از جیب خود پرداخت کنند و مابه‌التفاوت آن تا قیمت روز به مبلغ ۲۲۰ هزار و ۴۵۰ تومان از محل اعتبار جدید دولت تامین می‌شود.

اعتبار جدید (۲۲۰ هزار تومانی) علاوه بر یارانه ۳۰۰ و ۴۰۰ هزارتومانی فعلی بوده و خانوار مشمول طرح به صورت مجزا یارانه نقدی خود را به صورت ماهانه دریافت خواهند کرد. مبلغ حمایتی دولت به صورت اعتبار در حساب سرپرست خانوار تخصیص یافته و در زمان خرید و متناسب با میزان خرید مصرف می‌شود. البته خانوار می‌تواند اقلام طرح را در سقف وزنی و کالایی تعریف شده خرید کند و امکان جا به جایی اعتبار بین گروه‌های کالایی مقدور نیست. به عنوان مثال با اعتبار برنج امکان خرید روغن وجود ندارد.

از همین رو می‌توان گفت با اجرای طرح فجرانه، فردی با دهک درآمدی یک تا ۳ به جای دریافت ۴۰۰ هزارتومان یارانه، ۶۲۰ هزارتومان و فردی با دهک درآمدی چهار تا هفت، به جای دریافت ۳۰۰ هزارتومان، ۵۲۰ هزارتومان یارانه دریافت خواهد کرد.

براساس اعلام وزارت رفاه مرحله سوم طرح کالابرگ از ۲۱ فروردین ماه سال ۱۴۰۳ شروع شده و برابر برنامه‌ریزی انجام شده تا ۲۱ اردیبهشت ادامه خواهد داشت که از زمان شروع طرح تا ۹ اردیبهشت، به صورت میانگین روزانه بیش از ۷۷۰ هزار خرید کالابرگی توسط مردم انجام شده و این یعنی موفقیت بالای طرح در جلب مشارکت مردم و حمایت از سبد غذایی خانوار در مقابل تورم و گرانی. طی ۸۰ روز طرح فجرانه توزیع حدود ۱۳۹ میلیون بسته غذایی صورت گرفته و اثر بسیار خوبی در رونق بازار و تولید کارخانجات صنایع غذایی گذاشته است.

تنها هفت روز تا پایان طرح سه ماهه فجرانه الکترونیک باقی مانده و هنوز دولت برنامه جدید خود را برای ادامه طرح کالابرگ اعلام نکرده است. البته ۱۹ فروردین ماه بود که سیدرضا یحیوی- مشاور معاون وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی درباره تداوم اجرای طرح فجرانه کالابرگ الکترونیک در سال جاری به ایسنا اعلام کرد که در حال حاضر طرح فجرانه کالابرگ الکترونیک در حال اجراست و منابع آن برای مدت سه ماه در نظر گرفته شده بود که در صورت تامین منابع، همین مدل ادامه پیدا خواهد کرد، اما اگر منابع تامین نشود چند مدل طراحی و به دولت ارائه خواهد شد و در صورت موافقت با یکی از مدل‌های ارائه شده، اجرا خواهد شد.

مشاور معاون وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی همچنین اعلام کرده بود که در هر صورت حمایت از معیشت مردم ادامه‌دار است، اما بستگی به این دارد که در چه قالب و طرحی ادامه یابد.

اکنون باید منتظر اعلام دولت ماند تا مشخص شود که قرار است پس از برنامه‌ریزی‌های صورت گرفته چه مدلی برای مرحله جدید کالابرگ الکترونیک اجرایی شود.


دیگر خبرها

  • نرخ خرید در بازار مسکن؛ قطب سرمایه گذاری ملک در منطقه ۲۰ تهران
  • آخرین مهلت استفاده از کلابرگ
  • فراهم شدن شرایط جدید برای فروش برج‌های دو قلو شهرکرد
  • سرمایه‌گذاران این بازار بیشترین زیان را دیدند/ دلار به کانال ۵۰ هزار تومان باز می‌گردد؟
  • جزئیات «عرضه اولیه» سهام شرکت حسین و فرزندانش!
  • تورم و بیکاری چالش بزرگ لرستان/ زمینه برای سرمایه‌گذاری فراهم شود
  • وابستگی اقتصاد به بانک‌ها چالش‌آفرین است
  • نگاهی به قیمت هونگچی H۵ در بازار آزاد؛ یکی از گران‌ترین چینی‌های بازار + جدول
  • خبری مهم برای عرضه اولیه های بورسی
  • تفاوت میلگرد A2 و A3 + نحوه تشخیص آن‌ها